Videóinterjú a Badgirls-el

A Badgirls mára fogalommá vált Magyarországon. Egyet jelent a minőségi, innovatív elektronikus
zenével és a garantáltan telt házas, jó hangulatú bulikkal. A makulátlan image mögött azonban sok év
tapasztalata és főleg kemény munkája áll.


A kezdetek egészen 1996-ig nyúlnak vissza. Egy 17 éves, Ábrahám Péter nevű fiatalember lehetőséget kapott, hogy egy órára beálhasson a siófoki Flört legendás Dj-pultjába és még aznap aláírt egy 2 éves szerződést a klubbal. A fiatalembert azóta Pat Duff -ként ismeri az ország és nem véletlen, hogy egyedi, dinamikus stílusát és technikáját már ilyen korán felfedezték.


. Nem sokkal később, 1998-ban kezdett komolyabban a zenéléssel foglalkozni Bozóki János, aki korábban történelem-szociológia szakon szerzett tanári diplomát és 6 évig taekwoondozott versenyszerűen, általában 2-3 súlycsoporttal a sajátja felett. Őt azóta James Cole -ként ismerjük és a jó tanárokra ill. harcművészekre jellemző tulajdonságok, mint például fegyelem, alázat, szorgalom és pontosság azóta is felfedezhetők munkásságában. Sokan biztosan emlékszünk a legelső olyan bulira, klubra, ahol menthetetlenül beleszerettünk az elektronikus zenébe.

Nos, a 'Tanár Úr' sorsa is egy olyan szórakozóhelyen pecsételődött meg, ahol rajta kívül több ezer embernek. Ez a hely a 20 éves múltra visszatekintő CKK, a legendás keceli Club Korona.



Ők ketten egy évvel később, 1999-ben kezdtek közös partikat szervezni a kecskeméti Víztoronyban, majd
2000-től, már Badgirls néven több más városban is. 2003-tól pedig már a Korona kisterméből átkerültek
a nagyterembe.

Ekkor már rendszeresen feltűnt egy újabb, fiatal tehetség is a Korona VIP bárjában. Ő Benyeda László, aki már gimnazista éveiben is komolyan foglalkozott a zenéléssel, de a kezdeti R'n'B és Hip-Hop ütemekről csak '99-ben váltott az elektronikus zenére. Természetesen a keceli születésű Shabaam -ról van szó, aki szinte a Koronában nőtt fel és sokszor, amíg mások önfeledten szórakoztak, ő órákon keresztül csak állt és figyelte Chriss-t, Surprise-t vagy éppen John Digweed-et munka közben. A kezdeti lelkesedést sok gyakorlás követte, aminek meg is lett az eredménye, hiszen 2004-ben a szakma már az év felfedezettjének is kikiáltotta. Ugyanebbn az évben James Cole meghívására csatlakozott a Badgirls csapatához.


Innentől a három jóbarát egyet jelentett a fergeteges keceli Korona bulikkal. És itt nem csak a zenélésre kell gondolni, hiszen James Cole vezetésével a jól működő szerzvező munka is az ő érdemük. A munkájuknak meg is lett a gyümölcse! Aki esetleg ezt személyesen nem tapasztalta meg az elmúlt fél évtizedben, vagy esetleg már homályosodnak az emlékei, azoknak álljon itt egy kis összefoglaló: 2006-ban és 2007-ben is a Koronát választották az ország legjobb klubjának és a Kecel Fesitvalt az év bulijának. Pörgette itt a lemezeket John Digweed, Sasha, Steve Lawler, James Zabiela, Lee Burridge, Loco Dice, Dubfire, Nic Fanciulli, Chris Fortier, Nils Noa, Paolo Mojo, Guy Gerber, Nick Warren, Seb Fontaine, Jimmy Van M, Anthony Pappa, Nick Curly, az Audiofly és még sokan mások.
Sajnos néhány ember butasága és felelőtlensége elég volt ahhoz, hogy a legendás klub 2008. augusztusában bezárjon. A fiúk rezidenciája azóta a kiskunhalasi DTD, ahol mindenki meggyőződhet róla, hogy milyen jól sikerült továbbvinni Kecel örökségét.
A folyamatosan az országot járó Badgirls fiúk zenei világa évről évre mindig meg tud újulni és arculatukkal előremutatást szorgalmaznak az egész szakmának. Slágert soha nem hallunk tőlük, mivel nincs is náluk és alapelvük, hogy: „e nélkül kihívás megröfögtetni az embereket!”.






http://www.youtube.com/watch?v=9tveclVy5sU&feature=player_embedded


Forrás kriszfoto.hu Thanks !