DENNIS FERRER - HEY HEY

Hát nagyon bízok benne ez lesz 2010-ben a trend és el tűnik az electro !
Valami fantasztikus az elejétől a végéig!

Az biztos én rajta leszek a vonalon :)

History Of House Music

Lemezlovas-életműdíj Dévényi Tibi bácsinak - videó!

A Magyar Lemezlovas Egyesület éves díjkiosztóján a magyar lemezlovas-szakma egyik keresztapja, Dévényi Tibor kapott életműdíjat. Videónkból kiderül, hogyan fogadta a díjat Tibi bácsi és mit szóltak ehhez a mai STÁR dj-k, Náksitól Császár Elődig, plusz információként eláruljuk, hogy az év dj-je Bárány Attila lett!


szólj hozzá: Ő A LEMEZLOVAS!

Mix Tour 4

1.-intro
2.-Hugs_And_Kisses 4 The Love House( Janika Edit)
3.-Mark Knight & Funkagenda - Flauta magica (dj bek whistler bootleg)
4.-Julian Jeweil - Air conditionné (Tommyboy Les djinns edit)
5.-Per Hammar Bang - Original Mix
6.-pitto-feelin_(district_ones_feelin_techno_remix)
7.-Trip_Vision Original_Mix
8.-Bansi, Riktam - Polisteroo (Original Mix)
9.-Deadmau5 - Soma (Original Mix)
10.-1987 Original_Mix
Letöltés/Donwload

Mix Tour 3




1-roove_junkies_ft._diane_carter-midnight_(stuttering_munx_nye_countdown_tool
2.-Yass - No Lies (Main Mix)
3.-Moire - Bye Bye (Full Vocal Mix)
4.-Luis_Conte_Original_Mix
5.-Nadia Ali - Crash & Burn (Ned Shepard & Sultan Remix)
6.-Freeze_Bimbo_Jones_Piano_Mix
7.-Inaya Day, DJ Eako - Superstar (Twin Pack Remix)
8.-Like_This_DJ_PP_Deep_Remix
9.-Lovin__Daniele_Petronelli_Remix
10.-Sultan & Ned Shepard - Roads Under Ramallah [Original Mix
11.\Riverside (Janika Edit )
12.-Chris Lake & LYS vs. Axwell,Ingrosso & Salem Al Fakir - It's Sloane(Goofy's Mash-Up Edit)

Interjú - Mikrostar (+mix)



Interjúk-jó - Hazai Dj/Producerek
mikrostar_100Ha egyszer a zene megszállja az embert, nehezen engedi el. Örök barátság ez, vagy inkább szerelem? Egy furcsa kapcsolat, ami egy életen keresztül végigkíséri azt, aki igazán szenvedéllyel és alázattal viseltetik iránta. Mai interjúalanyom egy igazi megszállott, több mint másfél évtizede kötött barátságot a dallamokkal, nem érdekli hogy tömegek előtt játsszon, hogy milliók legyenek oda dalaiért, konzekvensen halad saját maga útján. Ő Mikrostar.

Már gyerekkorodban ps1-en is a zeneszerkesztés felé vetted az utad, honnan ez a korai kíváncsiság és zeneszeretet?

Hát igen! Még ennél visszább is tudnám görgetni a merevlemezen mentett információkat, hiszen igazából ez az egész már az oviban elkezdődött. De az már tényleg elég gyerekes lenne. Azt hiszem a leglényegesebb az, hogy zenész családból származom, és már 9-10 évesen édesapám bakelitlemezeit nyúztam, amiből párat sikerült is szét schratch-elnem, de olyan jó beat-eket találtam a barázdák rejtett zugaiban, hogy máig nyoma van emlékezetemben. Mára kiderült, és tudatosult is, hogy édesapám értékesnek mondható lemezparkját igen nagy mértékben károsítottam, csiszolatlan technikai hátteremnek köszönhetően, sajnos az usa-ból beszerzett darabok azóta pótolhatatlanok. De azért amerre járok a nagyvilágban minden lemezboltot felkutatok, és próbálom pótolni a hiányzó részeket, és bizony van, hogy remek darabokra bukkanok.

Ki segített a kezdeti lépésekben?

Hmmm!! Kezdetek-segitség? Úgy 1990-ben már olyan szinten zenélnem kellett, hogy kikönyörögtem a családi technikát (a Fater- zenekari hangrendszere, és sávonkénti hangszínes aktív keverője) vásároltam egy pár lemezjátszót, még a külső trafós volt, Amerikából importált ezüst színű csodákból. 3 évvel a berlini fal elillanása után, tehát 92-ben a családommal tettünk látogatást a városban, én tudatosan lemezboltokat kémlelve közlekedtem rap-hip-hop, techno, korai minimal.és house korongokkal tértem haza, nagyvonalakban ebből indult el a dj-pálya..

Adam Byrd-el jó barátságban vagytok. Honnan ismeritek egymást?

Igen, mondhatom hogy jó barátok vagyunk. Ő egy nagyon jó ember, továbbá igényes zenei múlttal és jelennel rendelkezik, és ráadásul tehetséges is! Még 2002-ben, Győrben, az akkor top-nak számitó Fortuna klub-ban futottunk össze, talán egy Lee Burridge bulin. Egy barátom mutatott be neki, úgy hogy előtte már sokat mesélt nekem róla és kíváncsivá tett, aztán szoros barátságot kötöttünk…

Szoktatok együtt dolgozni?

2003-2004-ben volt egy BadBoyDemonstration(BBD) cd sorozat, ahol fiatal feltörekvő dj-k, producerek munkáit tártuk a nagyközönség elé. Ennek a sorozatnak az első darabján Adam Byrd és jómagam közös, és egyéni darabjai voltak felpakolva. De volt már példa arra is, hogy remixeltük egymás zenéit. Érdekességképp pár hete amikor Győrben jártam, az archívumában bukkantunk, egy szinte elfeledett zenére ami úgy 5 éve születhetett, és amit szinte még leporolni sem kell. Csodálkozva hallgattuk, de természetesen vannak közös további terveink is.

Hollandiában éltél egy jó ideig, hogy kerültél ki, és mit csináltál ott?

2006-ot írtunk a Győri éjszakai élet meghatározó dj párosa voltunk Stoney-val több vonalon. Szóval innen, ebből projectből kilépve, egy éles váltással valami teljesen más dologgal kezdtem el foglalkozni, és ez alapján döntöttem úgy, hogy megszakítom a közel 15 éves dj pályámat, ugyanis ezen a ponton úgy gondoltam elértem amit szerettem volna, mivel nálam kimarad a szupersztár dj szerep soha nem is vágytam rá. Sokkal fontosabbnak tartottam, hogy tudjam szívből-lélekből tenni a dolgom.

Tehát kiléptem a pultból. Viszont a zenei hivatás nem került el. Mint említettem is, óvodás korom óta, ugyanakkora gőzerővel jelen van, és érteti meg velem, hogy függőséget okozott. :) Szóval a napi teendőim és elfoglaltságaim mellett zenét szereztem és dolgoztam különböző remixeken, továbbá cikkeztem egy web-en..

Tehát zenei csemegéket, kritikákat is olvashattak tőled. Merre találhatók írásiad, és miről szólnak?

Ahogy az előbb említettem Hollandiában éltem amikor rábukkantam egy teljesen új, szinte aznap induló oldalra, ahol szimpatikus dolgokat olvastam, ez volt amikrostar_360 www.electricmuuusic.extra.hu, utóbb kiderült, hogy ezt az oldalt egy régi barátom ISHRAEL-szerkeszti akivel sem 3d-ben sem interaktív nem találkoztam 7-8 éve, csak annyit tudtam hogy kellően fanatikus, és jól informált ahhoz, hogy elindítson egy ilyen oldalt. Közös diskurálásokat terveztünk és parti sorozatot is az oldal címével fémjelezve. Electricmuuusic szilveszter, a lap rádiójában is terveztünk közös diskurálásokat akár külföldi barátainkkal közösen, de ez a project sajnos még nem jött létre. Viszont írtam egy zenét web címdal gyanánt electronic music néven, és Adambyrd is tolt egy trekket nekünk szintén ezen a címen, továbbá megkerestünk dj-ket producereket, és ismét a megismertetés volt a cél. Csatlakozott hozzánk Magnetic, Exile, Cueman, Danny Evans, Bohumil, Jolly, Budai, dj Gersti, Guelch, Zack Real, Andrew Hazel Jr, és még sokan mások. Az elhangzott mixekkel zenékkel kapcsolatban írtam kritikákat. Érdekes volt pl. Amsterdam, és Budapest között repülve elemezni Danny Evans dupláját. :)

Még szintén Hollandiában felléptél a Slam fm. rádióban is, miként sikerült oda kerülnöd?

Igen, volt egy remix pályázat amiről hallottam, az említett rádió hirdette, (tudni kell,hogy ez a rádió nem egy abszolút underground profilú zenei csatorna, viszont kíváncsi voltam sikerülhet-e ebben a szférában is felhívnom a figyelmet magamra). Így elkészítettem 130!?:)bpm-en a Da Hool - Love Parade-jét amit 3 hétig pörgetett a rádió napi 2-szer, ezt természetesen jó érzés volt hallani, és jó élmény volt számomra.

Miért jöttél haza?

Pár hónapja jött egy újabb lehetőség egy új project gondolata fogalmazódott meg bennünk egy barátommal, aki nemrég jött haza Spanyolországból, és tesztelte a kinti klub kultúrát, amúgy anno még a hip-hop véna, és a graffity kötött össze minket. Itt és most összeér a pályánk, Magnetic barátommal és megalapítottuk a MandMproject-et. Dolgozunk közös dalokon, és játszunk b2b egy dél Magyarországi kisvárosban. Kettőnket azóta kiegészít egy 3. dj, Cueman, ő csatlakozott a hangzásvilágunkhoz és tartja velünk a lépést. Korábban Magneticel dolgozott a Dombóvári Club System-ben ahol többször volt vendég a Truesounds, a Badgirls, vagy Yvel and Tristan-ék.

Egy csomó jó zenét hallottam myspace oldaladon. Ha jól tudom egyik sincs kiadva, elküldted őket valamelyik kiadónak?

Köszönöm, és örülök, ha tetszik a zene amit csinálok, tudod kevés ember van ebben a műfajban, aki nem abban a felfogásban írja zenéit, hogy a parketten taroljon. Természetesen ez egy általános cél. Én szívesebben készítenék egy stúdió albumot, mikor a zenehallgatás nem pedig az a napi 30.000 hasonló sémájú megjelenések egyike a megcélzott profil, mert megmondom őszintén nagyon sokan csak úgy állnak hozzá egy zenéhez, hogy ááá ezt nem is lehet pörgetni. Én soha nem dolgoztam olyan felfogásban, hogy dallamokat csempészek a dj-k táskájába. Sok producer sajnos nem tud kibontakozni, épp a kiadója húzza meg a vonalat, (de természetesen ez nem mindenkinél van így), hogy miben mozogjon és, mit várnak el tőle. Én nem másoknak szeretnék megfelelni, hanem saját magamnak, azt elérni, hogy sorompók nélkül szeressék az emberek a zenémet, ha kell még évekig gyakorlok, és tanulok, nekem ez egy kifejezési forma, és nagyon örülök annak, hogy azért így is játsszák a zenéimet. Nemrég egy másik jó barátom Chaab kapott tőlem egy Sia.-Drink to get drunk átiratot, amit külföldön pörgetett, voltak akik kimondottan arra voltak kíváncsiak, hogy ki követte el mindezt. Természetesen minden producer álma egy megjelenés és még egy, és még, még, még, még… Stúdió Album! a polcokról levéve!!! És a borítóról mosolyognék magamra vissza, de ehhez sok idő, tapasztalat, végtelen fejlődés, és munka kell szerintem.

Milyen stílusokból meríted ötleteid? Ezt csak azért kérdezem, mert mintha jelentős nyomott hagyott volna dalaidban, a funky, és soul zenék hangulatvilága stílusjegyei, persze modern köntösbe öltöztetve.

Igazából, erős a párhuzam a pultban töltött évek, a zenei irányzatok követése, és az új műfajok születése között, amik a játékomat, és a zenéimet is jellemzik. Sikerült jelen lennem sok helyen, és vannak olyan inspirációim amikor a téma épp előttem hever, vagy kialakul bennem munka közben amikor játszom. Aztán ha meghallok egy akapellát, és át szeretném formálni, vagy épp felkérnek egy érdekes remixre, de természetesen, inspirál a soul, a jazz, a funky, a hip-hop a breakbeat, a blues, és sok minden más, egy autóduda, vagy épp egy féknyom az aszfalton, a zenei képek, és összképek kirajzolódása egy elképzelt világban, ahonnan senki, és semmi nem zökkenthet ki.

Voltak tanítványaid is, akiknek segítettél, mesélnél róluk? Kik ők, miben segítettél nekik?

Igen, a Győri időszakban 2002-ben, amikor rezidenciát vállaltunk a Bahnhof klubban, egyik este mentünk játszani, ott ismerkedtem meg egy kissráccal akit G-nyak-ként ismer mindenki a városban, és mindenhol máshol kis, és nagy zenei megmozdulásokon. Szóval egyik szombat este épp játszani mentünk és a pultunkban egy kisgyerek nyúzta a lemezjátszókat, arra kért mutassak neki ezt azt, mert hallotta, hogy mi hogy értünk hozzá. Mosollyal az arcomon álltam elébe kérésének, később ez egy 2 éves hétvégenkénti tanfolyammá nőtte ki magát. Mára a kis G-nyak egy zeneileg beérett dj lett, aki ontja magából a mixeket, és az összes műsora a mai napig helyet kap a cd-játszómban, ti is elérhetitek őt a myspacen nagyon széles zenei palettán mozog. Aztán hasonló módon láttuk meg a lehetőséget Chaab-ban aki mára meghatározó alak az elektronikus tánczenét játszó dj-k köreiben, fellép külföldön,vagy épp a Flörtben, vagy a Sikztah által évek-óta megrendezett Etiket partikon (Győrben) vagy épp Anthony Pappa-val a Club Vertigo-ban. Szóval Magyarország nyugati kapuja jól el van látva, és itt látott napvilágot az a bizonyos cd-sorozat BadBoyDemonstartion címen. Itt is kapott általam-általunk lehetőséget Akhim, aki egy precíz, és elismert dj. szintúgy mint Chaab, vagy Stoney és Adam Byrd. Továbbá sikerült inspirálnom még pár fiatal lemezlovast akik mára ugyanúgy megtalálták zenei önmagukat. Volt példa arra is, hogy őket összehoztam egy Electricmuuusic szilveszteri party-n a Baranyai aktív dj-kel.

MandMproject_250Kik azok akiket elismersz zeneileg, legyen az akár lemezlovas vagy producer?

A sor lehetne hosszú is, de megpróbálom leszűkíteni, valamint nem világsztárokat felsorolni. Maximálisan elismerem a Mosonmagyaróvári Tolnai-t aki nagyon komoly, és kitartó munkával viszi a project-jeit immár 7 vagy 8 éve! Anno volt nála műsoron egy mixem, és egy interjú a fülpiszkálóban, ami szintén az ő projectje, elismerem és büszke vagyok azokra a dj-kre akiket inspiráltam, és inspirálok. Aztán az előbb említett szintén győri de Európai szinten is elismert dj-producer-promoter, örökmozgó és ötletekbőlnemkifogyó Sikztha-t-ra, aztán AdamByrd munkásságát a messzemenőkig tisztelem, és azt a csapatot akikkel együtt dolgozik, Koohnka, és Dobos Tomi, kellemes deep megmozdulásait ahol igazi csemegéket hallani. Továbbá egy francia barátom djMosta munkáját aki épp a napokban volt hallható egy berlini rádióban, jó kis egy órát hallottam tőle széles skálát befutva a deep-től a techno-ig. Aztán Chriss, aki nem gyenge helyeken játszott Japánban, úgy hogy a helyi rezidens arra kérte hogy az ő két óráját is játssza végig. :) Meg az a nagyon sok minden amit elért, és véghez vitt, ahogy beékelődött a londoni Fabric-csapatába, respect! Vagy épp Jay Lumen Dubai-i fellépésére, Forteba és a másik projectje a Lipuira dalai is megérintenek. Istennek hála kis országunkban nagyon jól teszik a dolgukat a dj-k/és producerek, de ezeken túl mindenki munkáját elismerem, akin érzem, hogy zeneszeretet is van mögötte.

Te is inkább bakelit párti vagy? Épp a napokban jelent meg egy hír az oldalon hogy jövőre abbahagyják a jó öreg Technics lemezjátszók gyártását. Fellépéseken a bakelit a hangsúlyos vagy azért becsúszik egy két mp3?

Ezt a kérdést olvasva a DMC-k jutottak az eszembe, hogy mi lesz ha nem lesz 1210mk2 ? 86 óta követem a világbajnokok munkásságát, és nagyon szomorú, hogy ide jutottunk, számomra a fekete korong varázsa, és az s-kar soha nem fog megszűnni, istennek hála gyártottak azért nagyon sok millió darabot ami talán fenn tud addig maradni, mint a hatalmas mértékben pusztuló bolygónk. Sajnos az ipar beszéljünk most persze konkrétan a lemez iparról, kinőtte magát vagy inkább kifordult, és ennek köszönhetően választjuk az egyszerűbb megoldást. Nem mp3-mazom de cd-ről játszom, viszont a szívemet a direkt hajtás vezérli.

Nem árulok el nagy titkot hogy az interjú készítése előtt több levelet és üzenetet is váltottunk itt ott. Ebből kiderült számomra hogy inkább a háttérben dolgozgatsz és nem igazán a hírnév, mint inkább a zene szeretete vezérel. Kielégíti ez a vágyaidat, vagy azért reménykedsz, hogy egyszer felfedeznek, vagy inkább lehetőséget adnak neked is abban hogy ismertebb légy?

Valóban megmaradtam a közvetlen környezetemben (ünnepelt) dj-nek és producernek, és mivel nem vagyok, voltam, és úgy érzem nem is leszek nagyravágyó maximálisan megelégszem azzal amit nyújt a közönség ahol épp játszom. Azok az e-mailek amiket kapok nap mint nap, sok pozitív töltést adnak, és azt igazolják vissza, hogy nem egy iszappal teli medencében úszkálok körbe-körbe, és valóban a zene szeretete visz előre. Egy családias közeg számomra egy családot is jelent, akik elismernek együtt táncolnak, sikítanak, és tapsolnak felém fordulva, tiszteletet adva a jelenlegi rezidenciámon. Köszönöm szépen jól érzem magam. Játszottam az ország több pontján, szép és csúnya klubokban jó és rossz dj-kel, reggel, délben, este, rap-et, house zenét, Nujazzt, rnb-t, brakbeatet, és mindent ami nekem zenei értéket képvisel, és mivel egy 2000 fős kis falucskából származom, Mágocs-ról, nem is leszek dj hiperübervilágsztár ego elhivatottja.

Milyen programokkal valósítod meg zenei elképzeléseid?

Nah egy kérdés amire tényleg tudok röviden válaszolni

FLstudio 8 xxl producer edition, reason, ableton, cuebase.:)

Tényleg sikerült a rövid válasz, úgyhogy most következzen megint egy kibontakoztatni való gondolatsor. Dj-kén is többször bizonyítottál, eleinte Győrben vittél sikerre egy klubot, amit kitartó munkával nulláról teltházas estekké varázsoltál rezidenstársaddal.

Igen kitartó munka kellett ahhoz hogy Stoney barátommal és egy bűvészkellékes dobozzal, egy csillagokat szóró varázspálcával, ez megvalósuljon. Mivel a hely előtte rock orientált volt és volt hogy a 4 falnak játszottunk, de aztán a lassú víz partot mos mondást betartva kitartottunk amellett amit szeretünk, aztán kikerekedett és összeállt. Voltak alkalmak úgy egy éven keresztül, amikor kénytelenek voltunk kitenni a megtelt táblát. A sor a bejárat előtt volt várakozóban a bejutásra, a hely a mai napig teltházzal működik, és úgy is adtuk át a Kühl Tomi unokaöccsének dj Shongi-nak. Amúgy itt is szerveztünk saját esteket last minute nights-okat.és b2b játszottam pl Andro-val a saját szülinapján amit nálunk tartott, de járt nálunk mindenki: Kühl, Pöli, Chriss, Dandy, Blackman, Chaab, Akhim, Adam Byrd, G-nyak, Sikztah, Budai, Junkie és Hawky, Drumboy és még tényleg nagyonsokmindenki.....

Véget ért a Győri korszak? Ha igen miért?

Innen léptem ki Hollandiába.:).

Megint egy rövid válasz volt… :D Azóta milyen állomások jelzik utadat?

Győr óta igazából eltelt 3 év amikor nem voltam aktív dj, de ahogy hazajöttem gyakorlatilag egy hét múlva Magnetic barátomnak köszönhetően, már ismét pultban álltam, és azóta tesszük a dolgunk. 2 heti rendszerességgel, továbbá beindul nyártól ahogy jön a jó idő, az Oxygen nevet viselő szabadtéri parti sorozatunk amik kimondottan exkluzív helyszínen lesznek megrendezve, és már most megvan a pótszilveszetri helyszínünk is, ami egy fürdőben lesz, medencével, koktélokkal és jó zenével…

Ez jól hangzik, reméljük majd beszámolhatunk róla az oldalon is. Neved Mikrostar, elképzelhető hogy néhány év múlva már makrostar-ként üdvözölhetünk? :)

Remélem megmaradok mikrostar-nak csupa kis betűvel. :):)

Végül mind dolgozol mostanában hol láthatnak illetve hallhatnak téged akik kíváncsiak az igazi Mikrostar hangzásra?

Jelenleg épp egy deep house trekken dolgozom egy Spanyol ajkú suttogó hölggyel karöltve, aki a zene szépségéről beszél majd nekünk, remélem megtudom oldani, továbbá a MandMproject debütáló darabja is készül.

Live-ban pedig mint említettem is, az Arizona sörözőben van rezidenciám (Cueman-el és Magnetic-el karöltve). Sásdon ez egy kisváros nagy szívvel, egy nagyon családias eszméletlen hálás, és odaadó közönséggel minden második hétvégén szombaton játszom, igazi hamisíthatatlan Mikrostar hangzást, a mysapce-emen megtalálható az épp aktuális dátum.

Web: http://www.myspace.com/mikrostar
Forrás:http://www.musicforever.hu/